Netwerken: VDP: Basis herdenkt nationale organisatie

HR Square 33
Toen begin 2005 een poging werd ondernomen om een nieuwe dynamiek te brengen in de nationale structuur van de Vereniging Directeurs Personeelszaken (VDP), heerste er al enkele jaren een malaise. Die zat blijkbaar diep, want de inspanning voor revitalisering liep op de klippen. De reden, zo klinkt het, was de te grote onzekerheid over de financiële aspecten van een ambitieus project, dat te weinig gedragen werd door de wensen en de middelen van de regionale afdelingen. De malaise mondde uit in een conflict toen de VDP Oost-Vlaanderen afscheurde, van naam veranderde in HR@Work en onder impuls van Rony Hoebeke een geheel eigen weg insloeg (zie HR Circle nr. 2, november 2005). Ondertussen gingen de overblijvende regionale afdelingen weer rond de tafel zitten. Zij stelden André Terlinden aan als hun woordvoerder. Constateert Terlinden: “De VDP leeft eerst en vooral doorheen haar regionale structuren. Dat heeft talrijke voordelen. Het eerste is de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.