Netwerken: Vocap. Waarom werken wij?

HR Square 43
Loon- en arbeidsvoorwaarden moeten leiden tot arbeidsmotivatie en bij voorkeur tot passie en gedrevenheid. Op de eerste Vocap-activiteit van 2007 kregen de aanwezigen inzicht in de mogelijke motivatiefactoren van werknemers. Welke zijn de kwalitatieve verschillen en op welke speelt u als HR-professional het best in? Op deze vragen antwoordde prof. dr. Maarten Vansteenkiste van de Universiteit Gent. Invloed soort motivatie “Wanneer men denkt aan motivatie, redeneert men te vaak in kwantiteit en hoeveelheid. Iemand die veel overuren klopt, is een gemotiveerd persoon want hij levert meer inspanningen en werkt hard. Maar is het niet interessanter te weten wat die motivatie inhoudt?”, vraagt de professor Ontwikkelingspsychologie zich af. Welke werknemer verkiest u: iemand die overuren presteert omwille van het extra loon of iemand die vrijwillig een extra bijdrage levert door de bevlogenheid waarmee hij zich van zijn taak kwijt? De aard van de motivatie heeft een invloed op de manier waarop...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.