Netwerken: VOV-beurs: Belgische opleidingsmarkt werkt aan achterstand

HR Square 30
De VOV-beurs voor leren en ontwikkeling vond op 18 november 2005 in Affligem plaats en trok naar schatting 1500 deelnemers en exposanten. VOV Lerend Netwerk mikt met het tweejaarlijkse evenement op iedereen die professioneel met het thema bezig is. Veel belangstelling was er voor de presentatie van Michèle Manssens van Management Information, een bureau dat vraag en aanbod nader tot elkaar wil brengen op een transparante markt en hiervoor databanken aan haar cliënteel ter beschikking stelt. Manssens paste haar knowhow toe bij een schets van de recente evoluties op de Belgische en Vlaamse opleidingsmarkt. > Aanbod volgt vraag Volgens de specialiste lopen er in Vlaanderen circa 16.000 opleidingen over meer dan 1000 opleidingsorganisaties. De privé-aanbieders van opleidingen claimen ongeveer 60% van de markt en geven 250.000 opleidingsdagen aan 845.000 cursisten, 40% van de markt is in handen van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), Syntra en andere spelers...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.