Netwerken: VOV. O&O als professional branding

HR Square 44
Peter Janssen, manager van het Vlerick Brand Management Centre, definieert interne branding als ‘the art and science of creating an adequate employee brand experience’. In zijn presentatie benadrukte hij hoe belangrijk het is de medewerkers het merk te laten ‘beleven’, soms letterlijk. Wie zelf overtuigd en doordrongen is van de kwaliteiten van een product, is ook in staat deze boodschap over te brengen naar anderen. Het 5C-model Hoe werkt dat in de praktijk? Als antwoord lichtte Janssen het 5C-model toe, dat de verschillende stadia van het interne brandingproces schematisch voorstelt. 1. Clarity: de externe merkwaarden bepalen. Wat is de DNA van het merk? Het gaat erom het merk te omschrijven in een vijftal woorden die de belangrijkste aspecten van het merk en zijn kernwaarden weergeven. 2. Commitment: een brug bouwen naar de interne waarden en daar consequent naar handelen Het komt erop aan een consensus, een soort bewustzijn, rond het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.