Nieuws

HR Square 67
HRM Multinationals besparen succesvol op HR-kosten Multinationals die hun HR-processen aanpassen, slagen er goed in om kosten te besparen en kwaliteit te verbeteren. Maar het kennisniveau van de HR-professionals die de transformatieprocessen begeleiden, is vaak ondermaats. Dat staat in het ‘Global HR Transformation Report’ van salarisverwerker ADP en de Human Resources Outsourcing Association, een onafhankelijke organisatie ter professionalisering van HR-transformatie en HR-outsourcing in Europa. Onder ‘HR-transformatie’ verstaan de onderzoekers elke inspanning om de uitvoering van HR te veranderen en te verbeteren, bijvoorbeeld door outsourcing. HR-outsourcing Bijna twee op de drie bedrijven die hun HR-processen transformeren, behalen hun kostenbesparingsdoelstellingen of overtreffen deze, zelfs tot twintig procent, aldus de makers van het rapport. De processen die het meest worden uitbesteed, zijn salarisverwerking, administratie van pensioenen en employee benefits. Ook werving en selectie wordt steeds meer aan derden overgelaten. Bij de keuze voor een leverancier is ‘prijs’ momenteel het zwaarstwegende criterium. In 2007...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.