Nieuws

HR Square 104
LOON & MOTIVATIE: Individu steeds belangrijker in beloningsbeleid Het beloningsbeleid neigt alsmaar meer naar het Angelsaksische model. Daar ligt meer nadruk op de individuele inbreng, de marktwaarde en de prestaties. Volgens een onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group bij honderd HR-managers van grote ondernemingen in Nederland, is er een duidelijke trend naar een persoonsgebonden beloningsbeleid. Het individu wordt meer en meer de maat van de beloning in plaats van het collectieve. De onderzoekers schrijven de trend onder meer toe aan de invloed van buitenlandse hoofdkantoren. Bovendien is de impact van de individuele inzet veel belangrijker geworden in de diensteneconomie. Individuele kennis, attitudes en contacten geven alsmaar vaker de doorslag in deze wereld. Die trend kan evenwel ook nieuwe problemen veroorzaken. Denk maar aan retentie. Hoe bindt u een vrijgevochten individu aan een organisatie? Loek Bosman, managing consultant bij Hay Group in Nederland, commentarieert: “We zien die trend ook in de toename...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.