Nieuws

HR Square 108
Het nieuwe werken: Coworking wordt steeds populairder Bij coworking werken mensen uit uiteenlopende vakgebieden samen in één ruimte. Die nieuwe manier van werken kent wereldwijd veel bijval. En dat niet alleen bij zelfstandigen. Europa telt al 140 coworkingkantoren. Coworking is een vrij nieuw fenomeen dat vijf geleden ontstaan is in San Francisco. Door de ontwikkeling van telewerken, outsourcing en de verbetering van de informaticatools raakten steeds meer vakmensen vereenzaamd. Sommige werknemers zagen het niet zitten om alle dagen alleen thuis te werken en besloten samen een ruimte te huren. Vergelijk het met een open kantoorlandschap in een bedrijf. Vakmensen met totaal verschillende achtergronden kunnen er werken en hun ervaringen met elkaar delen. Oorspronkelijk waren die ruimten bestemd voor zelfstandigen, consultants, ondernemers en journalisten. De ruimtes werden opgericht om hen uit hun sociaal isolement te halen. Het model sprak echter een ruimer publiek aan. Dat blijkt uit het eerste onderzoek van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.