Nieuws

HR Square 65
DIVERSITEIT Helpdesk over diversiteit op de werkvloer Het Antwerps Minderhedencentrum vzw de8 lanceert een online-helpdesk over diversiteit op de werkvloer. Op www.infopuntdiversiteit.be kunnen zaakvoerders, personeelsverantwoordelijken en leidinggevenden terecht met alle vragen die een divers personeelsbeleid met zich meebrengt. Daarmee speelt het Infopunt Diversiteit in op een actuele nood. “Heel wat bedrijven stellen zich vragen over de omgang op de werkvloer met andere religies en culturen. Omdat ze niet weten waar ze zich aan kunnen verwachten, aarzelen velen om hun personeelsbestand kleur te geven. Vragen en onzekerheden zorgen voor drempelvrees”, klinkt het terecht. Volgens de beheerders van de8 weten ook personeelsverantwoordelijken zich vaak geen raad met enkele terugkerende problemen. Bijvoorbeeld: mogen moslims tijdens hun pauzes bidden op het werk? Zo ja, waar? Of couranter: waarmee moet ik rekening houden tijdens de ramadan? Advies en praktische tips Bedrijven die zich willen engageren en intern een mentaliteitsverandering op gang willen brengen, kunnen een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.