Nieuws: België doet het goed in Europese opleidingsklas

HR Square 70
Vlaanderen: ■ 0,98 procent van de loonmassa wordt besteed aan opleiding. ■ 30,3 procent van de werknemers neemt deel aan opleiding. België: ■ 1,04 procent van de loonmassa wordt besteed aan opleiding. ■ 31,4 procent van de werknemers neemt deel aan opleiding. De hogere Belgische score is te danken aan de Brusselse bedrijfswereld, die wordt gekenmerkt door de sterke aanwezigheid van bedrijven in opleidingsgerichte dienstensectoren (zoals de financiële sector). Sectorale verschillen Geen sector in België bereikt beide opleidingsdoelstellingen. Komen wel dicht in de buurt: de financiële en chemische sector. In de financiële sector wordt wel de investeringsdoelstelling ruimschoots behaald (2,4 procent van de loonmassa), maar blijft de participatiegraad net steken onder de 50 procent. In de chemische nijverheid loopt de participatiegraad op tot bijna 70 procent, terwijl de financiële investeringsindicator net onder de doelstelling blijft (1,83 procent). Twee andere sectoren flirten met de 50 procent-participatie: de vervaardiging van transportmiddelen (waaronder...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.