Nieuws: België doet het goed in Europese opleidingsklas

HR Square 70
Vlaanderen: ■ 0,98 procent van de loonmassa wordt besteed aan opleiding. ■ 30,3 procent van de werknemers neemt deel aan opleiding. België: ■ 1,04 procent van de loonmassa wordt besteed aan opleiding. ■ 31,4 procent van de werknemers neemt deel aan opleiding. De hogere Belgische score is te danken aan de Brusselse bedrijfswereld, die wordt gekenmerkt door de sterke aanwezigheid van bedrijven in opleidingsgerichte dienstensectoren (zoals de financiële sector). Sectorale verschillen Geen sector in België bereikt beide opleidingsdoelstellingen. Komen wel dicht in de buurt: de financiële en chemische sector. In de financiële sector wordt wel de investeringsdoelstelling ruimschoots behaald (2,4 procent van de loonmassa), maar blijft de participatiegraad net steken onder de 50 procent. In de chemische nijverheid loopt de participatiegraad op tot bijna 70 procent, terwijl de financiële investeringsindicator net onder de doelstelling blijft (1,83 procent). Twee andere sectoren flirten met de 50 procent-participatie: de vervaardiging van transportmiddelen (waaronder...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.