Nieuws: Interview met John Boudreau (University of Southern California). Meet de ‘return on investment’ in talent

HR Square 122
John Boudreau is professor en onderzoeksdirecteur aan het Center for Effective Organizations van de University of Southern California, de universiteit ten zuiden van Beverly Hills. Zijn research spitst zich toe op de impact van investeringen in HRM. In zijn nieuwe boek ‘Effective Human Resource Management – A Global Analysis’ (gepubliceerd door Stanford Business Books in juli 2012) zoekt hij de succesfactoren van HRM. Hij reikt zelfs ‘best practices’ aan voor de organisatie van HR en licht meettechnieken toe om HR te analyseren. Ook opvallend is de wereldwijde vergelijking van de organisaties met bedrijven in zowel de Verenigde Staten als in China, Australië en Europa. Boudreau durft het aan om internationale benchmarks en standaarden naar voren te schuiven voor de HR-werking. - Het willen bewijzen van het directe verband tussen het gevoerde HR-management en de productiviteit, prestaties en winst lijkt verdacht veel op de heilige graal van de HR-wereld. Is er...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.