NIEUWS, ONDERZOEK EN PRAKTIJK

164
I. Certificering voor HR nuttig bovenop diploma? Op een VOCAP-lezing in Berchem eind november lichtte de Nederlandse docent en HR-consultant Paul Kop onder meer de HR-certificering bij onze noorderburen toe. In Nederland kunnen HR-professionals sinds april 2014 een certificering behalen via het CHRP-traject (‘Certified HR Professional’). Moeten we onze noorderburen daarom al meteen benijden of juist troosten? Paul Kop, lid van het comité dat de certificering begeleidt, zakte naar Berchem af om die praktijk uiteen te zetten voor het publiek van VOCAP, de beroepsvereniging voor de organisatie-, consumenten- en arbeidspsychologen. Kop is trouwens ook bestuurslid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), docent Talentmanagement aan de Hogeschool Leiden en algemeen directeur van HR-consultant Lagerweij & Partners. Vraag blijft uiteraard of een diploma al geen voldoende certificaat van vakbekwaamheid vormt. Kop argumenteerde evenwel dat een functiecertificaat als extra bewijs kan gelden voor klanten: u toont aan dat u zich ook na...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.