Nieuws: ‘Rolstress’ slaat toe

HR Square 74
Meer, meer, meer Terwijl de gezondheidsgevolgen van fysieke werkeisen, afstompend of onzeker werk aan de onderkant van de arbeidsmarkt blijven bestaan, is er in toenemende mate sprake van een nieuwe probleemgroep: een ‘hoge-eisen-cluster’, bestaande uit werknemers met een hogere sociaaleconomische positie voor wie vooral hoge immateriële taakeisen een probleem vormen. Ze lijden aan ‘rolstress’: ze ondervinden moeilijkheden om werk en privéleven in evenwicht te houden, of hebben problemen om op het werk te blijven voldoen aan toenemende of tegenstrijdige verwachtingen. Deze problematiek van ‘rolstress’ heeft een sterke impact op de gezondheid en het welzijn. HRM en breder Volgens Vanroelen is het belangrijk een beleid ter verbetering van de kwaliteit van de arbeid te voeren met meer aandacht voor het evenwicht tussen de professionele en niet-professionele aspecten van het leven van de (overbevraagde) werknemer. Maar ook in een breder perspectief is het belangrijk om te beseffen dat sociaaleconomische gezondheidsverschillen veel te...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.