November Conference 05: AGC Automotive. Uitgeknepen citroenen of industriële terroristen?

HR Square 36
AGC Automotive (vroeger bekend als Splintex) is in de streek van Charleroi gevestigd, waar velen vroeger hun brood verdienden in de glasindustrie. Heel wat van de vroegere activiteiten in de regio stierven een roemloze dood. De wonden van het glorierijke verleden zijn nog altijd in het landschap te zien. Zo is er La Ruche Verrière in Lodelinsart, het glazen huis van de vroeger machtige vakbond van de glasindustrie. Volgens Françoise Baré doet het gedrag van arbeiders en patronaat in de streek nog sterk denken aan de sociale verhoudingen uit de 19de eeuw. De arbeiders zijn er van huize uit bij de socialistische vakbond of de christelijke tegenhanger. Ze praten een Waals dialect dat doorspekt is met invloeden die herinneren aan de vroegere Vlaamse, Italiaanse of Poolse roots. AGC Automotive produceert gespecialiseerde glasproducten voor de autosector en werkt nauw samen met een onderzoekscentrum in Jumet. Hoge verliezen dwongen de directie in...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.