November Conference 2005: Herstructureringen. Hoe komt u springlevend door het mijnenveld?

HR Square 36
In een juridisch luik plaatste advocaat Bart Vanschoebeke (Claeys & Engels) de Renault-wet in een breder perspectief. “Soms moet u naar de rechter stappen”, zei Vanschoebeke. “Niet om een staking te breken, maar om bepaalde randfenomenen te bestrijden.” Arnout De Koster (toen VBO) onderhield de deelnemers over de passages van het Generatiepact die belangrijk zijn op het vlak van herstructureringen. “Het VBO is zeker voorstander van inspanningen om ouderen die hun job verliezen te activeren”, verklaarde De Koster over het omstreden pact. “Maar ik vraag me af of er geen eenvoudiger methodes te bedenken waren om dit doel te bereiken.” Zijn beschermde werknemers luizen in de pels of onmisbare schakels en wat houdt het statuut juist in? Othmar Vanachter, professor Arbeidsrecht aan de KU Leuven, gaf antwoord op de vragen. “Mijn advies is de onzekerheid voor het personeel zo snel mogelijk weg te nemen”, verklaarde Karel Gacoms (ABVV-Metaal). Hij gaf...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.