Omgaan met agressie en moeilijke klanten. Oorzaak is vaak binnen de organisatie zelf te vinden

HR Square 180
Bpost tekende 193 gevallen van verbale of fysieke agressie op in 2017, een stijging met 58 gevallen tegenover het jaar voordien, zo blijkt uit een parlementaire vraag aan minister van Post Alexander De Croo. Door het geweld waren de postbodes vorig jaar zo’n 1147 dagen arbeidsongeschikt. Ook het aantal gevallen van agressie tegenover personeelsleden van de NMBS is het afgelopen jaar gestegen met 11 procent, van 1051 in 2016 naar 1165 in 2017. Vooral de treinbegeleiders worden geconfronteerd met agressie, veelal na discussie om vervoersbewijzen en omdat reizigers de vertrekprocedure niet naleven. Ook bij De Lijn lokken overlast van reizigers, die bijvoorbeeld het interne reglement niet naleven, het te laat komen van de bus of de tram en discussies over vervoersbewijzen agressie uit. Sofie Troonbeeckx, coördinator Veiligheid en Beveiliging bij De Lijn, aarzelt echter te beweren dat chauffeurs en controleurs meer met agressie geconfronteerd worden dan vroeger. “Incidenten met fysieke...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.