Omgaan met agressie en moeilijke klanten. Oorzaak is vaak binnen de organisatie zelf te vinden

HR Square 180
Bpost tekende 193 gevallen van verbale of fysieke agressie op in 2017, een stijging met 58 gevallen tegenover het jaar voordien, zo blijkt uit een parlementaire vraag aan minister van Post Alexander De Croo. Door het geweld waren de postbodes vorig jaar zo’n 1147 dagen arbeidsongeschikt. Ook het aantal gevallen van agressie tegenover personeelsleden van de NMBS is het afgelopen jaar gestegen met 11 procent, van 1051 in 2016 naar 1165 in 2017. Vooral de treinbegeleiders worden geconfronteerd met agressie, veelal na discussie om vervoersbewijzen en omdat reizigers de vertrekprocedure niet naleven. Ook bij De Lijn lokken overlast van reizigers, die bijvoorbeeld het interne reglement niet naleven, het te laat komen van de bus of de tram en discussies over vervoersbewijzen agressie uit. Sofie Troonbeeckx, coördinator Veiligheid en Beveiliging bij De Lijn, aarzelt echter te beweren dat chauffeurs en controleurs meer met agressie geconfronteerd worden dan vroeger. “Incidenten met fysieke...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.