Onderwerp: De golfbreker. Mario Coppens – Nationaal Voorzitter

HR Square 200
De eindafrekening volgt altijd in het begin van het vierde trimesterLaat er immers geen twijfel over bestaan: de coronacrisis is niet geëindigd toen de bedrijven begin mei weer toestemming kregen om de activiteiten te hervatten. Integendeel. De zwaarste klap voor werknemers zal komen als de bedrijven hun prognoses voor 2021 opstellen. Dit dreigt uit te monden, met wellicht een piek tussen september en november, in een aantal sociale bloedbaden, zoals herstructureringen en in het slechtste geval faillissementen. Het verhaal van de aanzwellende tsunamiDe brutaliteit van de coronacrisis noopte sommige bedrijven er reeds toe om de jaarrekeningen niet af te wachten en de vlucht vooruit te kiezen. We vrezen dat dit, gelet op de aard en het profiel van de getroffen bedrijven (luchtvaart, catering), slechts het topje van de ijsberg was. Onze economie werd en wordt voorlopig gestut door tijdelijke werkloosheid, een beleidskeuze die wij toejuichen. Toch zal dit niet voldoende...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.