Onderzoek ‘leren in organisaties’. Leren moet vooral inzetbaarheid op lange termijn verhogen

HR Square 194
Kennis en vaardigheden ontwikkelen, is de beste manier om ook in de toekomst relevant te blijven. Opleiding verhoogt de inzetbaarheid van de werknemers en stelt hen in staat langer aan het werk te blijven. Dat een op de drie werknemers zelf het initiatief neemt om een opleiding te volgen – zoals blijkt uit een rondvraag van Securex en Stimulearning bij 1500 werknemers, 250 werkgevers, 200 opleidings- en ontwikkelingsverantwoordelijken en 124 aanbieders van leeroplossingen – is dus goed nieuws en wijst mogelijk op een voorzichtige kentering. Tot nu toe bengelde ons land altijd achteraan in de internationale ranglijsten wanneer het over leerbereidheid ging. Maar leren is niet alleen de verantwoordelijkheid van de werknemers. Ook leidinggevenden en HR-verantwoordelijken hebben hun rol te spelen. Werknemers verwachten op dat vlak alleszins initiatief van hun direct leidinggevenden (29 procent). Zeker een deel van de organisaties maakt daar werk van. Zo vindt een kwart van de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.