Onderzoek: Motivatie en loon

HR Square 209 (maart-april 2022)
Vorige zomer zette HR Square mee de schouders onder een onderzoek samen met Acerta en KU Leuven. De resultaten ervan werden bekendgemaakt tijdens een (online) paneldiscussie. We zetten de voornaamste inzichten – over motivatie en mentaal welzijn, over leiderschap en verloning – op een rijtje, met duiding door experten. Rond de tafel om de resultaten te bespreken: Anja Van den Broeck (KU Leuven), Wim Adriaens (VDAB), Chris Wuytens (Acerta Consult) en Katelijne Verboomen (Kenniscentrum Acerta), met Hannelore Van Meldert (Acerta) als moderator. Verschillende types motivatie Wat werkgevers belangrijk vinden voor de motivatie van medewerkers? 81,7 procent noemt ‘eigen initiatief’, 77,3 procent ‘erbij horen’ en zelfs 90,9 procent ‘talenten inzetten’. Daarmee sluiten de werkgevers aan bij recente inzichten uit de wetenschap, zegt professor Anja Van den Broeck (KU Leuven). “Er bestaan heel veel motivatietheorieën, maar de Zelf-Determinatie Theorie is een van de meest recente waar ook veel onderzoek naar gebeurt. Die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.