Ontwikkeling: Competentiemanagement. De vakbonden spelen mee.

HR Square 20
“De sociale dialoog over competentiemanagement stond twee jaar geleden nog in de kinderschoenen. Eén van de belangrijke oorzaken van die stroeve sociale dialoog is ontegensprekelijk het feit dat niet alle partijen rond de tafel kennis hebben van het gebruikte jargon. In sommige gevallen wordt dit jargon zelfs misbruikt om een van de partijen – de werknemers – echte inspraak te misgunnen. Het ABVV is ervan overtuigd dat er slechts sprake kan zijn van een goed competentiemanagement als er een draagvlak voor bestaat, dus via een daadwerkelijk overleg tussen werkgevers en werknemersafgevaardigden”, merkt Stiene Van Rie, adviseur studiedienst en projectverantwoordelijke competenties Vlaams ABVV, op. Maar de bonden bleven niet kniezen. ‘Ruimte voor Competenties’ is het resultaat van een in het voorjaar van 2002 afgesloten samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse minister van Werkgelegenheid (toen Renaat Landuyt, SP.A) en de vakbonden ACV, ABVV en ACLVB. Met steun van de Vlaamse overheid startten de vakorganisaties...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.