Ontwikkeling: Leergemeenschappen CoP op!

HR Square 44
In een vorige editie van HR Square (nr. 43 van maart 2007) kon u meer lezen over de stimulerende en inspirerende kracht van leernetwerken voor de deelnemers en de organisatie. In dit tweede deel belichten we een andere waardevolle vorm van werkplekleren: de leergemeenschap of Community of Practice. Wat is een leergemeenschap en hoe werkt ze? Wat zijn de do's en don'ts als u aan de slag gaat als trekker van zo een nieuw leernetwerk? Leren van en met elkaar Een Community of Practice (CoP) vertrekt van het idee dat leren fundamenteel een sociaal fenomeen is. CoP’s ontstaan wanneer medewerkers - met een gemeenschappelijke interesse in een bepaald onderwerp of probleem - samenwerken om ideeën uit te wisselen, oplossingen te vinden en vernieuwingen te realiseren. Het is een werkplekleervorm om kennis en ervaring - impliciet aanwezig in de hoofden van de medewerkers - te delen met anderen. Een CoP is...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.