Ontwikkeling: Loopbaanontwikkeling. Iedereen spreekt dezelfde taal.

HR Square 30
De management- en technologieadviseur Atos Origin lanceerde deze zomer een Global Capability Model (GCM), een transparante en gestandaardiseerde carrièrestructuur voor zijn 46.000 werknemers in 40 landen. De GCM-matrix biedt alle medewerkers de mogelijkheid een eigen carrièrepad binnen de onderneming uit te zetten, waarbij de aanwezige vaardigheden en ervaring kunnen worden vergeleken met die van de gewenste functie. "Het model ondersteunt onze werknemers bij hun individuele carrièreplanning en biedt hen een duidelijk inzicht in de verschillende bestaande functies. Iedereen heeft op deze manier zicht op de voor hem of haar openstaande mogelijkheden. Ook helpt het GCM elke medewerker zijn of haar carrière binnen de onderneming verder te ontplooien door de vereiste ervaring en kennis duidelijk te profileren", zegt Karin Cnaepkens, HR-director Belux. "Initieel waren in de jobmatrix enkel ICT-functies opgenomen, maar met het oog op de wereldwijde uitbreiding zijn sinds vorig jaar ook alle niet ICT-functies erin opgenomen. Vandaag kan zowel...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.