Ontwikkeling: Loopbaanontwikkeling. Iedereen spreekt dezelfde taal.

HR Square 30
De management- en technologieadviseur Atos Origin lanceerde deze zomer een Global Capability Model (GCM), een transparante en gestandaardiseerde carrièrestructuur voor zijn 46.000 werknemers in 40 landen. De GCM-matrix biedt alle medewerkers de mogelijkheid een eigen carrièrepad binnen de onderneming uit te zetten, waarbij de aanwezige vaardigheden en ervaring kunnen worden vergeleken met die van de gewenste functie. "Het model ondersteunt onze werknemers bij hun individuele carrièreplanning en biedt hen een duidelijk inzicht in de verschillende bestaande functies. Iedereen heeft op deze manier zicht op de voor hem of haar openstaande mogelijkheden. Ook helpt het GCM elke medewerker zijn of haar carrière binnen de onderneming verder te ontplooien door de vereiste ervaring en kennis duidelijk te profileren", zegt Karin Cnaepkens, HR-director Belux. "Initieel waren in de jobmatrix enkel ICT-functies opgenomen, maar met het oog op de wereldwijde uitbreiding zijn sinds vorig jaar ook alle niet ICT-functies erin opgenomen. Vandaag kan zowel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.