Ontwikkeling:Coaching. Beste leerling mag een bank vooruit.

HR Square 33
Xander Bezuijen mag zich dankzij dit proefschrift doctor noemen aan de Universiteit van Tilburg (faculteit Sociale Wetenschappen). Doelstelling van zijn onderzoek was inzicht te verkrijgen in hoe leidinggevenden de ontwikkeling van medewerkers zo effectief mogelijk kunnen stimuleren. Onder ‘ontwikkeling’ verstaat hij de participatie van deze werknemers in verschillende vormen van leeractiviteiten op of buiten het werk. Bezuijen benadert die ontwikkeling dus vanuit een langetermijnperspectief. Het gaat niet zomaar over het volgen van een enkele training, maar over de opbouw van een carrière en het doorleven van persoonlijke progressie. Een medewerker stijgt maar echt boven zichzelf uit wanneer hij nieuwe paden durft bewandelen, wanneer hij nieuw terrein ontgint en wanneer hij iets bijdraagt aan de onderneming dankzij hetgeen hij geleerd heeft. Pas wanneer hij zijn capaciteiten uitbreidt, beleeft hij groei. De uitdaging bestond er voor Bezuijen uit te doorgronden in welke omstandigheden werknemers meer of minder aan hun persoonlijke groei werken....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.