Opinie: Eva Lauwers.

HR Square 53
In mei staan de vierjaarlijkse hoogdagen van de sociale democratie in het bedrijfsleven geprogrammeerd. De kiezers brengen met hun stem uiting aan een verzuchting naar inspraak en democratie in de bedrijfsvoering. Maar vertegenwoordigen de verkozenen hun achterban of de vakbonden? Verdedigen zij de belangen van de werknemers of van de vakbonden? Voor de democratie in een onderneming is het belangrijk dat de sociale overlegorganen hun ding kunnen doen. Dat ‘ding’ is overleggen ‘in vrijheid en ongebondenheid’. Medewerkers, die hun collega’s vertegenwoordigen in de ondernemingsraad of in het comité voor preventie en bescherming op het werk, mogen geen schrik hebben om tegen hun chefs te zeggen wat ze willen zeggen. Om die punten aan bod te laten komen die misschien gevoelig liggen bij de werkgeversvertegenwoordigers. Om die problemen aan de agenda toe te voegen die directieleden misschien ongemakkelijk maken. Voor de democratie in een onderneming is het echter ook van belang...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.