OPINIE. ID@Work. Tim Gielens

HR Square 157
Antwerp Management School werkt mee om via onderzoek de tewerkstellingskansen te vergroten van mensen met een verstandelijke beperking. In een onderzoeksproject dat samen met de HEC Ecole de Gestion – Université de Liège opgezet is, werken twee mensen uit de doelgroep zelf mee. Die samenwerking blijkt zeer verrijkend, ook voor de business schools en het onderzoek zelf.  ID@Work staat voor Intellectual Disability@Work, of nog: inclusie van medewerkers met een verstandelijke handicap, die tegelijkertijd frisse ideeën kunnen hebben en een meerwaarde kunnen bieden aan de bedrijfswereld. We spreken om die reden liever over ‘ervaringsdeskundigen’, zoals dat in Nederland al langer het geval is, en niet over mensen met beperkingen.  Inclusief onderzoeksteam  Antwerp Management School wil, in samenwerking met de instanties in het werkveld, via onderzoek de tewerkstellingskansen van deze ervaringsdeskundigen vergroten. In 2014 werd een eerste studie uitgevoerd (Schrauwen, Ploegaerts, Schepers, Cambré, 2014). Hieruit bleek dat jobdesign de sleutel is om...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.