OPINIE. ID@Work. Tim Gielens

HR Square 157
Antwerp Management School werkt mee om via onderzoek de tewerkstellingskansen te vergroten van mensen met een verstandelijke beperking. In een onderzoeksproject dat samen met de HEC Ecole de Gestion – Université de Liège opgezet is, werken twee mensen uit de doelgroep zelf mee. Die samenwerking blijkt zeer verrijkend, ook voor de business schools en het onderzoek zelf.  ID@Work staat voor Intellectual Disability@Work, of nog: inclusie van medewerkers met een verstandelijke handicap, die tegelijkertijd frisse ideeën kunnen hebben en een meerwaarde kunnen bieden aan de bedrijfswereld. We spreken om die reden liever over ‘ervaringsdeskundigen’, zoals dat in Nederland al langer het geval is, en niet over mensen met beperkingen.  Inclusief onderzoeksteam  Antwerp Management School wil, in samenwerking met de instanties in het werkveld, via onderzoek de tewerkstellingskansen van deze ervaringsdeskundigen vergroten. In 2014 werd een eerste studie uitgevoerd (Schrauwen, Ploegaerts, Schepers, Cambré, 2014). Hieruit bleek dat jobdesign de sleutel is om...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.