Opinie: Rita Dreessen. De HR-manager als luisterend oor

HR Square 60
Vrijwel dagelijks berichten de media over de communautaire dialoog, de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap en de sociaaleconomische dialoog. De ‘acteurs’ etaleren breeduit hun communicatieve spitsvondigheden. Hun onderlinge dialoog is evenwel niet altijd een fraai staaltje van hoe je best met elkaar omgaat. Maar is het echt mogelijk om een begrijpelijk gesprek te voeren tussen mensen die verschillende talen spreken? Om constructief te discussiëren tussen gemeenschappen die lijnrecht tegenover elkaar staan? Is er debat mogelijk tussen mensen die in verschillende zaken geïnteresseerd zijn? Een HR-manager beweegt zich tussen mensen die tot verschillende taal- of cultuurgroepen behoren en uiteenlopende belangen nastreven. Deze manager voert met succes een dialoog, weliswaar niet voor een kiezerspubliek, maar voor een groep van mensen wier vertrouwen evenzeer verdiend en behouden moet worden. ‘Communautaire’ dialoog Voor de HR-professional is taal een cruciaal instrument. Uiteraard zijn we het comfortabelst in onze moedertaal. Luisteren en antwoorden in de voertaal...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.