Opinie: Stelling. Ceo’s moeten geen bibbergeld krijgen

HR Square 42
The Work Foundation is een Britse non-profitorganisatie die diverse aspecten van werk in kaart brengt. In een recent rapport staat dat ceo zijn niet veel risico’s met zich meebrengt en dat het dragen van risico’s dus geen argument kan zijn om de hoge vergoedingen van ceo’s te verantwoorden. Ceo’s lopen bijvoorbeeld veel minder kans ontslagen te worden of slachtoffer te worden van herstructureringen. Zij leven ook langer en comfortabeler dankzij grote pensioenpotten en aanzienlijke uitbetalingen. Nick Isles van The Work Foundation: “Mensen begrijpen instinctief het verschil tussen risicovol ondernemerschap en bekwaam beheer van een organisatie. Ons rapport toont aan dat de risico’s gedragen door ceo’s vrij bescheiden zijn.” Volgens The Work Foundation steeg in 2006 op een jaar tijd het verloningspakket van de ceo’s van de 100 hoogst genoteerde bedrijven op de beurs van Londen met 28%. Daar tegenover staat dat het gemiddelde loon slechts met 4% omhoog ging. Van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.