Opinie: Wim Hilderson

HR Square 52
Het lijkt wel of HR-managers voortdurend aan de klaagmuur staan. Ze mogen niet aanschuiven aan de directietafel, worden behandeld als een pure kostenpost en zowat iedereen in de organisatie kijkt op hen neer. Zijn HRM’ers echt zo beklagenswaardig? En kunnen ze daar zelf niets aan veranderen? Deze morgen stond ik op en dacht: “Wij hebben de beste job van allemaal.” Niet overtuigd? Denk eens goed na over het volgende: ■ Naargelang van de situatie kunnen we ons hoedje van specialist of generalist opzetten. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid in onze HR-domeinen, zoals rekrutering en selectie, interne communicatie, remuneratie, uurloonadministratie, organisatiebeheer, industriële relaties, performance management en dies meer. Wat gaan we vandaag eens doen? Hier doemt wel een klein probleempje op. De kennis van de lijnmanagers over de verscheidenheid binnen HR (dus over wat wij allemaal doen) is soms beschamend laag. Daarom organiseer ik regelmatig workshops voor leidinggevenden over de...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.