OPINIE. Zin in een andere sociale dialoog (15): ‘Future of Work’: kans- of doemdenken? (Peggy De Prins)

HR Square 172
Het concept ‘Future of Work’ doet zijn intrede, niet enkel in academische discussies en middens, maar ook binnen bedrijven en in de sociale dialoog. Het concept geeft tegelijkertijd aanleiding tot paniek én fascinatie. Hoe zullen de jobs van én in de toekomst er uitzien? Veel van onze jobs zullen veranderen of zelfs verdwijnen, zoveel is zeker. Dat beweerden onze grootouders vroeger, dat beweren wij nu, en op hun beurt zullen onze (klein)kinderen dat in de toekomst doen. Verandering zal dus over generaties heen geschieden. Wat wel verschilt per generatie, is het tempo. De verwachting luidt dat de houdbaarheidsdatum van kwalificaties en competenties nog verder zal inkorten. Dat geldt overigens ook voor de levensduur van organisaties en bedrijven.Het streven naar goed werkgeverschap krijgt hierdoor meteen een andere en complexere invulling. Waar een goede werkgever voor onze grootouders er vooral één was die stond voor stabiliteit en zekerheid, zal een goede werkgever...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.