Opinie. Zin in een andere sociale dialoog (19). Het win-win-discours van de goede werkgever: bij voorbaat verbrand?

HR Square 176
Bij Schoenen Torfs lezen we: “We willen de beste werkgever zijn voor onze medewerkers, de beste schoenwinkelketen voor onze klanten en de beste partner voor onze maatschappij.” De onderneming legt de lat hoog, niet enkel richting klanten, maar ook richting werknemers én samenleving. Ook de Haven van Antwerpen formuleert haar ambitie breed. Ze ziet zich als “een haven van en voor mensen”. “De hoge productiviteit waarvoor de haven wordt geroemd, kan enkel worden bestendigd door rekrutering van de juiste mensen op de juiste plaats”, zo luidt het uitgangspunt. “De match tussen vraag en aanbod blijft een uitdaging. Eens die match gevonden is, vormt het nastreven van duurzame tewerkstelling en duurzame arbeidsrelaties een volgende centrale doelstelling.” De kracht van de synthese Het win-win-streven van verlichte werkgevers biedt vele kansen, ook binnen onze zoektocht naar een andere sociale dialoog. De werkgever toont immers publiekelijk en zeer expliciet zijn goodwill om zoveel mogelijk...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.