Opleiding: AZ Groeninge behaalt ‘Investors in People’-label. Hefboom voor effectiever opleidings- en HR-beleid

HR Square 118
Essentie ● ‘Investors in People’-raamwerk fungeert als een even krachtige als doelmatige hefboom voor een strategisch HR-beleid. ● ‘Investors in People’ verplicht de organisatie om ontwikkelingskansen te bieden aan alle doelgroepen. ● ‘Investors in People’ is ook een nuttig instrument om de fierheid en betrokkenheid van de medewerkers te versterken. AZ Groeninge in Kortrijk was in 2007 het eerste algemeen ziekenhuis dat het label ‘Investor in People’ (IiP) ontving. Ondertussen slaagde het in 2010 met glans voor een tweede evaluatie. “Na de fusie van vier ziekenhuizen tot AZ Groeninge begin 2000 waren we op zoek naar een structuur die als hefboom kon dienen voor een eengemaakt strategisch HR-beleid”, zegt HR-directeur Marc Verpoort. “‘Investors in People’ maakt het mogelijk om in kaart te brengen wat er aanwezig is in de organisatie op het vlak van HR. Bovendien bleek ‘Investors in People’ de ideale kapstok om alle initiatieven aan op te hangen”,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.