Opleiding en ontwikkeling. Leren duaal leren. Duaal leren als hefboom voor levenslang leren

HR Square 179
Begin maart lanceerden Vickie Dekocker en An Katrien Sodermans het boek ‘Leren duaal leren’. Beide auteurs werken voor Syntra Vlaanderen, maar schreven het boek op eigen initiatief. Samen met een rist andere academici en experts formuleren ze enkele nieuwe denkpistes en reiken handvatten aan voor beleidsmakers en werkvloer. Toegespitst op vijf punten, beschrijven ze waar duaal leren als hefboom kan dienen. HR Square confronteerde hen met twee mensen uit de dagelijkse bedrijfspraktijk. Samen overlopen we de vijf ankers. 1. Levenslang leren Duaal leren is momenteel exclusief een leermethode voor het secundair onderwijs. “Maar deze methodiek van werkplekleren met daaraan gekoppeld de theoretische kennis, zou een methode moeten zijn voor ‘levenslang leren’. In de actualiteit komt nu immers al vaak de problematiek van de ‘mismatch’ op de arbeidsmarkt aan bod. En laat duaal leren nu net dé ideale hefboom zijn om blijvend de juiste competenties te verwerven, en niet alleen voor...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.