Opleiding: ‘Gras groeit sneller door eraan te trekken!’. Coachen op competentie-ontwikkeling

HR Square 121
Coachen op competentie-ontwikkeling Tijdens de competentie-ontwikkelgesprekken zul je meestal drie verschil- lende situaties tegenkomen: 1. Sterke competenties beter benutten. 2. Zwakke competenties ontwikkelen. 3. De dieperliggende oorzaak van zwakke competenties onderzoeken voor een beter ontwikkelplan. 1. Sterke competenties beter benutten We zien vaak dat competentiemanagement alleen gebruikt wordt om zwakke kanten van medewerkers te ontdekken en die verder te ontwikkelen. Wij vinden dat een gemiste kans! Alleen de zwakke kant bespreken is niet effectief, om twee redenen: 1. Het is vaak gemakkelijker om de sterke kanten van iemand beter te benutten dan zijn zwakke kanten te ontwikkelen. 2. Het is niet erg motiverend voor medewerkers om steeds alleen maar te horen wat beter moet en niet gewaardeerd te worden voor hun sterke kanten. Het is gemakkelijk te voorspellen hoe medewerkers in dit geval op den duur tegen de gesprekken over competenties gaan aankijken: ze gaan ervan balen. Wij kennen organisaties...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.