Opleiding: Interview met professor Herman Baert (KU Leuven). “Het nieuwe leren”

HR Square 124
Essentie - Leren tijdens de loopbaan gebeurt steeds vaker op de werkplek. - De organisatie schept de condities waarin geleerd kan worden. - Toch is leren een gedeelde verantwoordelijkheid van werknemer, organisatie en leidinggevende. Werken en leren, de opdeling vervaagt almaar meer. Althans, dat is het streefdoel. Werkend leren en lerend werken worden immers beschouwd als een belangrijke motor voor de professionalisering van medewerkers en organisaties. Naast de formele leeractiviteiten die ‘off the job’ worden georganiseerd, investeren meer en meer organisaties in formele en informele leeractiviteiten op de werkplek zelf. “Van informeel leren is er sprake wanneer er geleerd wordt in een situatie die niet expliciet gecreëerd werd met de bedoeling om te leren. Informeel leren is dus al doende leren, zowel in het dagelijks leven als in het beroepsleven. Naarmate de werkplek en de werkprocessen ontworpen worden met de bedoeling om ook te leren, is er sprake van formeel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.