Opleiding: UCB speelt troeven van coaching en mentoring uit. “Coachende houding wordt cruciaal voor leidinggevenden”

HR Square 115
Essentie ● De directe leidinggevende is de eerste coach bij UCB. ● Coaching wordt aangewend als instrument om een medewerker verder te ontwikkelen. ● Mentoring staat in het teken van kennismanagement. ● De suggestie om een coach in te schakelen komt doorgaans van de directe leidinggevende of van HR. Jaarlijks volgen ongeveer 30 tot 40 medewerkers van UCB een coachingtraject. Coaching is bij de Belgische farmaceutische multinational een onderdeel van het persoonlijk ontwikkelingsplan. “Coaching wordt nog te vaak gezien als een middel om minder goed functionerende medewerkers opnieuw productief te kunnen inzetten. Wij beschouwen coaching veeleer als een beloning dan als een straf”, zegt Linda Zaccaria, directeur Talent Sourcing & Development bij UCB. “Coaching is een manier om medewerkers met potentieel te belonen en te ondersteunen in hun verdere loopbaan, en dit op alle niveaus.” Doorgaans wordt coaching ingezet om medewerkers te ondersteunen die een nieuwe functie of nieuwe verantwoordelijkheden...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.