ORGANISATIECULTUUR EN LEIDERSCHAP. Straks makkelijk meetbaar én stuurbaar met app. Zo ga je naar ‘data driven leadership’

HR Square 161
De Leuvense professor Jeroen Stouten buigt zich vooral over onderzoek naar leiderschap. Daardoor komt hij ook geregeld op het terrein van de bedrijfscultuur, aangezien die doorgaans de stempel van de leider draagt. “Enkele zaken vielen me telkens weer op wanneer ik contact had met bedrijven”, zo steekt de hoofddocent aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven van wal. “Ten eerste hebben leidinggevenden het heel moeilijk om waardering en erkenning te geven aan medewerkers. Kritiek geven en benadrukken wat fout gaat, loopt daarentegen veel gemakkelijker. Dat blijkt niet alleen mijn ervaring, diverse onderzoeken geven aan dat dit een tendens is.” Wat is het ideale evenwicht tussen positieve en negatieve kritiek? Tegelijkertijd is het wel duidelijk – en ondertussen al meermaals wetenschappelijk aangetoond – dat waardering en erkenning ten aanzien van medewerkers juist heel sterk motiverend werken. Talloze studies, ook kwantitatieve, tonen dat onomstotelijk aan. Jeroen Stouten grijpt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.