Overheid: Diversiteitsbeleid bij de overheid. Het einde van het gelijkekansenbeleid?

HR Square 52
Bij de overheid heeft de term gelijkekansenbeleid plaats geruimd voor het begrip diversiteit. Die wijziging past bij het bijgeschaafde beleid. Sarah Scheepers, doctoranda bij het Instituut van de Overheid aan de KU Leuven: “Nog voor men sprak van een gelijkekansenbeleid, zocht men gelijkheid op het juridische, formele vlak: iedereen gelijk voor de wet. In het personeelsbeleid van de openbare sector komt die formele gelijkheid vooral neer op het meritprincipe: iedereen krijgt toegang tot de positie van ambtenaar als hij of zij beschikt over het juiste diploma en slaagt voor een toegangsexamen.” Discriminatie kreeg dus geen kans, want iedereen kreeg dezelfde kans om ambtenaar te worden. “In realiteit klopte dat natuurlijk niet”, vertelt Scheepers. “Vrouwen hadden bijvoorbeeld – zeker in het begin – nauwelijks toegang tot de universiteit en raakten daardoor minder gemakkelijk aan het diploma om te kunnen doorstromen naar hogere posities.” Formele gelijkheid bracht dus allesbehalve reële gelijkheid met...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.