Overheid: Jobcoaching als GPS binnen OCMW Antwerpen. Collega wordt coach

HR Square 90
Essentie  Ervaren ‘maatschappelijk werkers’ coachen op gelijke basis nieuwe collega’s om hen te bekwamen en enthousiasmeren.  Structuur en methodiek in de te leren materie geven houvast aan coach en coachee.  De bevoegdheid van de coaches moet strikt afgebakend worden. Open communicatie is cruciaal.  Goed coachen is blijvend voeling houden met de praktijk. De jobcoach moet zelf de job blijven uitoefenen. De dienst Maatschappelijke Integratie van het OCMW Antwerpen heeft, verdeeld over 24 sociale centra op het grondgebied van de Stad Antwerpen, 207 ‘maatschappelijk werkers’ in dienst (147 VTE’s). Zij moeten kwalitatieve hulpverlening bieden, maar dat is geen eenvoudige taak. Welke problemen zijn er en hoe worden die opgelost? En – vooral – hoe kan jobcoaching daarbij helpen? Of stuit jobcoaching op te veel hinderpalen? 1. Het probleem Renild Witters, hoofd maatschappelijk werker en coach, schetst de uitdagingen: “De laatste jaren is de regelgeving steeds complexer geworden....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.