Paul Hautekiet en Annelies De Geijselaer (HR Rail): “Het is vooral belangrijk de kandidaat centraal te zetten”

HR Square 193
“Ik ben blij dat het niet binnen mijn bevoegdheden ligt om dat te doen. Ik werk binnen de krijtlijnen die er zijn”, zal Paul Hautekiet helemaal aan het einde van het interview zeggen. De vraag was hoe hij de structuur van de Belgische publieke spoorbedrijven zou tekenen, mocht hij van een wit blad mogen beginnen. Hautekiet, algemeen directeur van HR Rail, kent de spoorwegen nochtans erg goed. In de huidige structuur, die in 2014 is opgezet, is HR Rail de juridische werkgever van alle medewerkers van de Belgische spoorwegen. HR Rail is een dochter van NMBS en Infrabel. Dat de huidige structuur vanuit verschillende hoeken kritiek krijgt, is niet iets waarover onze twee gesprekspartners – naast Paul Hautekiet schuift ook Annelies De Geijselaer, verantwoordelijk voor Recruitment & Training, mee aan tafel – zich het hoofd breken. Neen, hun prioriteit is de missie van HR Rail zo goed mogelijk te volbrengen:...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.