Persona Prijs 2018: Silje Hoff. Hebt u de juiste competenties in huis voor HR-analytics?

HR Square 180
Met de Persona Prijs beloont de Vereniging van Professionals in Human Resources in Brussel en Brabant (VDP BruBra) elk jaar opnieuw een academisch eindwerk dat een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van het toegepast wetenschappelijk onderzoek op het vlak van HR-management. Dit jaar besliste de jury om Silje Hoff en haar masterproef ‘The Future of Human Resource Management – HR Analytics Competence Requirements’ in de bloemetjes te zetten.De Noorse studente schreef haar eindwerk onder begeleiding van professor Sophie De Winne tijdens haar studies Master of Business Administration (MBA) aan de KU Leuven. In haar scriptie gaat de ondertussen afgestudeerde onderzoekster na welke competenties nodig zijn om aan HR-analytics – waarbij het HR-beleid mee gestuurd wordt door de analyse van beschikbare data over het personeelsbestand – te kunnen doen.Laurent Michel, bestuurder bij VDP BruBra en lid van de jury van de Persona Prijs, merkt op: “Het merendeel van de organisaties...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.