Persona Prijs 2018: Silje Hoff. Hebt u de juiste competenties in huis voor HR-analytics?

HR Square 180
Met de Persona Prijs beloont de Vereniging van Professionals in Human Resources in Brussel en Brabant (VDP BruBra) elk jaar opnieuw een academisch eindwerk dat een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van het toegepast wetenschappelijk onderzoek op het vlak van HR-management. Dit jaar besliste de jury om Silje Hoff en haar masterproef ‘The Future of Human Resource Management – HR Analytics Competence Requirements’ in de bloemetjes te zetten.De Noorse studente schreef haar eindwerk onder begeleiding van professor Sophie De Winne tijdens haar studies Master of Business Administration (MBA) aan de KU Leuven. In haar scriptie gaat de ondertussen afgestudeerde onderzoekster na welke competenties nodig zijn om aan HR-analytics – waarbij het HR-beleid mee gestuurd wordt door de analyse van beschikbare data over het personeelsbestand – te kunnen doen.Laurent Michel, bestuurder bij VDP BruBra en lid van de jury van de Persona Prijs, merkt op: “Het merendeel van de organisaties...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.