Perspectief. Het Huis van Werkvermogen (2). Motor voor het HR-beleid

HR Square 180
Elke burger komt jaarlijks in contact met de federale overheidsdienst Financiën, het moment waarop u en ik onze belastingbrief invullen, online of op papier. Maar het is slechts één van de taken van deze overheidsorganisatie. Bij de uitvoering van alle kernopdrachten, zoals het heffen van belastingen, de opvolging van de overheidsfinanciering en het bestrijden van fraude, gaat het steeds om het zoeken naar evenwicht. Medewerkers zoeken naar de balans tussen correctheid en billijkheid, en het delicate evenwichtspunt tussen de rechten en de plichten van burgers en vennootschappen. In hun ontwikkeling naar een moderne organisatie, gebruikt de HR-afdeling het ‘Huis van Werkvermogen’ als een motor om vernieuwingen te stimuleren.Die uitleg krijgen we van Sarah Blancke (Business Partner Fiscaliteit, Inning en Invordering en Bijzondere Belastinginspectie) en Christophe Vanderschueren (Diensthoofd Expertisecentrum Arbeidsvoorwaarden en Loopbaan). Ilmarinen zelf als inspirator De Finse professor Juhani Ilmarinen is de grondlegger van het gedachtegoed rondom het ‘Huis van...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.