Perspectief. Het Huis van Werkvermogen (5). Loopbaancafés inspireren loopbaanbeleid

HR Square 183
De Groep ArcelorMittal, wereldwijd goed voor 199.000 medewerkers in 19 landen, heeft in België productiesites in Gent, Luik, Geel en Genk. De Belgische vertegenwoordiging is goed voor 5800 medewerkers. Ze produceren staal voor auto’s, bouw- en huishoudtoepassingen en de verpakkingsindustrie. Staalindustrie klinkt hard, maar vanuit hun profilering als hoogtechnologisch bedrijf willen ze sterk inzetten op het HR-beleid. Ze drijven en baseren zich op wetenschappelijke modellen en dat geldt ook voor HR.Het Huis van Werkvermogen, wetenschappelijk onderbouwd, is voor ArcelorMittal een inspiratiebron om het beleid omtrent loopbanen vorm te geven. Deze getuigenis vormt een mooie illustratie van hoe een bedrijf onmiddellijk op een participatieve manier ideeën kan sprokkelen rond ‘flexibele loopbanen’, waar het Huis van Werkvermogen voor staat. Hoe ze dat aanpakken bij de staalreus? Dat vroegen we aan Kim Vandewalle (Support Manager HR) en Elke Osselaer (Specialist Leadership Development). Op (loopbaan)cafés doorbomen over loopbaanontwikkeling De oorsprong van het idee om...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.