Perspectief. Het Huis van Werkvermogen (6). Initiator voor geïntegreerd HR-beleid en werkbaar werk

HR Square 184
De Vlaamse Overheid bestaat uit verschillende overheidsdiensten, die gegroepeerd worden in elf beleidsdomeinen. De beleidsdomeinen Onderwijs en Vorming, Mobiliteit en Openbare Werken en Welzijn, Volksgezondheid en Gezin kennen we allemaal wel. Maar de Vlaamse Overheid staat eveneens in voor ruimtelijke plannen, wonen en bescherming van het leefmilieu, voor steun en advies aan bedrijven en voor arbeidsbemiddeling en werkgelegenheidsprogramma’s. De diensten van de Vlaamse Overheid tellen 28.604 personeelsleden. Deze overheid beoogt een resultaat- en klantgerichte overheid die excelleert in kwaliteitsvolle en efficiënte dienstverlening. Daarnaast wil ze inzetten op een duurzaam personeelsbeleid.Dat vernemen we van Jessy Van Dousselaere, HR-regisseur Welzijn voor de Vlaamse Overheid. Ze werkt bij het Agentschap Overheidspersoneel, de HR-partner voor de Vlaamse Overheid. Het belangrijkste project waaraan ze werkt, is de uitbouw van een preventief stress-en burn-outbeleid en dienstverlening. Het ‘Huis van Werkvermogen’ is één van de concepten van het actieplan stress en burn-out.Van Dousselaere licht toe: “Het actieplan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.