Perspectief. Het Huis van Werkvermogen

HR Square 188
Human – Perspectief Het Huis van Werkvermogen (10)Afsluitende reflecties Peggy De Prins en Mieke Smet In de reeks over het ‘Huis van Werkvermogen’ werd telkens een toepassing ervan gepresenteerd binnen een bepaalde organisatiecontext. Opvallend hierbij was het wisselend perspectief. Lag binnen het ene bedrijf de nadruk op het gebruik van het ‘Huis’ in het kader van het inhoudelijk uittekenen van loopbaangeleiding of het inzetbaarheidsbeleid, dan lag de klemtoon in het andere bedrijf op het ‘Huis’ als concrete tool voor gespreksfacilitering of voor een participatief proces.Ook opvallend: het ‘Huis’ kent heel wat rabiate believers. Het inspireert en spreekt – conform de Belgische ‘baksteen in de maag’-cultuur – een brede laag van HR-professionals, medewerkers en leidinggevenden aan. De Belgische context en (organisatie)cultuur blijken dan ook een vruchtbare bodem voor het van oorsprong Finse concept. De (steeds groter wordende) lokale verankering maakt kennis- en ervaringsuitwisseling bovendien makkelijker. Deze reeks met inspirerende getuigenissen van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.