Perspectief. Straffe HR-uitspraken onder de loep met Peggy De prins

HR Square 190
 Kan zonder meer worden bevestigd. Behoeft nuance. Kan niet worden bevestigd.Werkdruk komt steeds terug als één van dé grote boosdoeners richting burn-out. Betekent dittevens dat werkdruk sowieso een negatieve impact heeft op het engagement of debevlogenheid van werknemers? Neen, zo blijkt. Eén en ander hangt af van het soort werkdrukwaarover het gaat.“Waarom we staken? Omdat de werkdruk stijgt.” Deze krantenkop kwamen we de afgelopenperiode verschillende keren tegen. Wanneer het nu ging om de leraren, de cipiers, dehuisvuilophalers, de luchtverkeersleiders – telkens scandeerden ze hetzelfde: de citroen isuitgeperst. Het valt op dat de recente bedrijfsstakingen niet gaan over het klassieke ‘centen enpercenten’-debat. Ze gaan wél over een te hoge werkdruk, over een mank lopendpersoneelsbeleid of over een gebrek aan respect. Klachten die vandaag trouwens in meerderebedrijfsomgevingen oppoppen. Allicht leiden ze in vele gevallen niet tot expliciete,collectieve verzetsacties. Ze leven dan onderhuids en worden ofwel geïndividualiseerd (‘ikclash met mijn baas of...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.