Pioniers in HR. “Als er niets is, kan het alleen beter worden”

HR Square 194
‘Wat zou je veranderen als jij CEO van dit bedrijf zou zijn?’ Dat was de vraag die HR-manager Elke Jongbloet aan elke medewerker stelde toen ze in november 2015 bij verlichtingsproducent Wever & Ducré aan de slag ging. Na elk gesprek werd het lijstje met werkpunten langer. De interne communicatie kon beter, er was weinig betrokkenheid van de medewerkers en ook retentie was een probleem. Daarbij kwam dat managing directors Johan De Smedt en Paul Fraissler een snelle groei van hun bedrijf voor ogen hadden. Ze wilden op korte tijd heel wat extra medewerkers aantrekken.Werk aan de winkel dus voor Jongbloet, die haar sporen eerder verdiend had bij Decathlon en SD Worx. Ze ging de uitdaging aan na enkele lange gesprekken met de zaakvoerders. “Belangrijk voor mij was dat we op dezelfde lijn zaten en dat ik er zeker van was dat ik de ruimte zou krijgen om mijn ding...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.