Politici op de werkvloer? Werknemers in de politiek. “Ik probeer de rollen strikt gescheiden te houden”

HR Square 185
“Toen ik jouw vraag kreeg, heb ik eerst en vooral nagevraagd of wij effectief medewerkers hebben die verkozen zijn in een gemeenteraad. Wel, wij hebben er precies geteld één op de ongeveer 3500 mensen die hier werken. Dat is redelijk overzichtelijk en beheersbaar”, lacht Erik Prieels, Head of Human Resources bij Audi Brussel. Er is er maar één, maar hij laat met plezier zijn licht schijnen over het onderwerp.Bij Audi Brussel zijn geen concrete afspraken of policies gemaakt omtrent medewerkers die zich kandidaat stellen of verkozen worden, legt hij uit. “Maar we hanteren wel een neutraliteitsverklaring in het bedrijf. Neutraliteit gaat een beetje verder dan diversiteit, in die zin dat wij binnen de onderneming neutraal wensen te zijn voor alles wat betreft politieke ideeën, culturele achtergronden of wat dan ook. Dat geldt voor iedereen: arbeider, bediende of manager. Die neutraliteitsverklaring is zowat de basis van alles, ook voor wie zich...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.