Postscriptum. I want it all! (Jos Gavel)

HR Square 172
Wat willen werknemers? Het is een eeuwige vraag en punt van discussie, ook al is er wereldwijd al veel onderzoek naar verricht. Recent gebeurde dat nog door een Belgisch onderzoeksbureau in opdracht van een HR-dienstverlener (*). Het antwoord uit deze enquête op onze startvraag luidt: “Geld, in de eerste plaats.” Toch als het over de belangrijkste beslissingscriteria gaat om voor een welbepaalde job te kiezen. “Meer dan acht op de tien werknemers zetten aantrekkelijke loonvoorwaarden op de eerste plaats in hun top vijf van sollicitatievoorwaarden”, lezen wij in het onderzoeksverslag. Zijn andere werkvoorwaarden dan niet of van weinig belang? Toch wel. Telkens meer dan 80 procent van de respondenten hecht belang aan: Een open bedrijfscultuur met weinig politiek. Respect voor de werknemers. Goed management. Werkzekerheid (ja hoor). Op zoek naar mirakelbedrijf Het doet me denken aan die song van Queen op het album ‘The Miracle’ uit 1989: “I want it...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.