Postscriptum. Kalmte tegen de kantoorgekte

HR Square 184
“Hoe gaat het op het werk?” “Druk man, te gek!” U hoort het elke dag, u zegt het waarschijnlijk zelf meer dan eens. “It’s crazy at work”, dat is voor velen het nieuwe normaal. Van die premisse vertrekken Jason Fried en David Heinemeier Hansson in hun begin oktober verschenen boek dat een sterk pleidooi brengt voor kalmte op het werk (‘It’s Crazy at Work’, 2018, HarperCollins, 240 blz.). Beide zijn de oprichters en enige leiders van het door Forbes gelauwerde Amerikaanse softwarebedrijfje BaseCamp (dat onder meer de routeplanner voor Garmin-gps levert). Aan de basis van de kantoorgekte ligt de woeste aanval van fysieke en virtuele, onmiddellijke afleidingen die de werkdagen verknippen tot een niet ophoudende reeks vluchtige werkmomenten. Gecombineerd met overdreven ‘samenwerking’ en een ongezonde obsessie voor snelle groei tot elke prijs, leidt dit tot een angstige, zotte puinhoop. Het gevolg is langer en meer met het werk bezig zijn,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.