Postscriptum. Minder werken voor hetzelfde geld? Te proberen

HR Square 187
Met de verkiezingen in zicht, pleiten sommige partijen en vakbonden voor een substantieel kortere werkweek met behoud van loon, bijvoorbeeld in de vorm van een vierdagenweek. De motieven zijn divers, maar niet altijd even waardevol. Eerste argument: het zal met de hulp van loonsubsidies en/of verschuiving van belastingen betaalbaar kunnen en helpen om de werkloosheid verder te laten dalen. Dat klopt niet. Het waarom is stof voor een andere bijdrage. Andere argumenten snijden beter hout. Een dag minder woon-werkverkeer is goed voor de mobiliteit en het milieu, tenminste als de vierdaagse werknemers op de vijfde dag niet even erg rondcrossen met de auto. Maar vooral: de vierdagenweek helpt psychologische en psychosomatische stoornissen milderen of voorkomen. Dat kan het absenteïsme drukken, wat goed is voor het individu, de organisatie en de samenleving. Hiervoor bestaan wereldwijd voldoende wetenschappelijk onderbouwde aanwijzingen. Kan dit inzicht worden omgezet door ondernemingen die winst moeten maken of...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.