POSTSCRIPTUM – Over allerhande kandidaten voor nieuwe jobs (Jos Gavel)

HR Square 161
Consultancybedrijf Deloitte publiceerde begin juni de resultaten van zijn tweejaarlijkse ‘vergelijkende immigratiestudie’. Blijkt dat België één van de attractiefste landen ter wereld is voor ‘kennismigranten’: geïmporteerde werknemers die kennis en competenties bezitten waaraan in dit land een behoefte bestaat. België is aantrekkelijk voor deze werkkrachten en zeker voor hun potentiële werkgevers. Waarom? In de eerste plaats omdat het snel gaat. Een arbeidskaart wordt afgeleverd op twee à drie weken, dat is de helft of minder dan de tijd in andere West-Europese landen. Dat is niet het enige. We citeren de studie: “Ook wat de andere voorwaarden voor kenniswerkers betreft, zoals minimumsalaris en opleidingsniveau, is België echt wel laagdrempelig te noemen. Dat is zeker zo in vergelijking met de andere West-Europese landen, want daar moeten kenniswerkers aan strengere voorwaarden voldoen om tot de arbeidsmarkt te worden toegelaten. (…) Andere interessante en aantrekkelijke aspecten van het Belgische immigratiebeleid voor hooggeschoolde migranten is...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.